اردبیل خیابان آب پلاک٢١ تلفن رزرو : ٣٣٧١٣۵۶٧ - ٠۴۵

چای ماسالا ، تاریخچه پیدایش و روش های تهیه


در هر گوشه‌ای از جهان، از سلبریتی‌هایی مانند سلنا گومز گرفته تا علاقه‌مندان به چای در خیابان‌ها، مردم مجذوب ترکیب دل‌انگیز عطر و طعم ماسالا شده‌اند و با استقبال خود، آن را به یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان تبدیل کرده‌اند.

آیا تا به حال به ریشه و داستان نوشیدنی لذیذی اندیشیده‌اید که قرن‌هاست بخشی از فرهنگ و زندگی مردم هند بوده است؟

در این مقاله، ما با سفری در زمان تاریخچه و خاستگاه چای ماسالا را بررسی خواهیم کرد. 

  

خاستگاه چای ماسالا


ردپای اولین خاستگاه چای ماسالا را می توان در سنت های باستانی آیورودای هند ردیابی کرد.    

طب آیورودا رویکردی جامع به سلامتی است که هزاران سال است در هند رواج دارد.

یکی از روش‌های طب آیورودا استفاده از گیاهان و ادویه ‌ها برای درمان بیماری‌ها و بهبود و افزایش سلامت کلی بدن است.
از آنجا که ادویه هایی مانند هل، زنجبیل، دارچین و میخک به طور گسترده در هند در دسترس بوده و در غذاها و نوشیدنی های مختلف استفاده می شدند، تحت تأثیر مسیر تجارت جاده ابریشم که هند را به خاورمیانه، اروپا و چین متصل می کرد، استفاده از ادویه ها در چای نیز متداول گردید.

 تاریخ دقیق پیدایش چای ماسالا موضوعی است که در حال حاضر بحث پیرامون آن در جریان است، اما اولین مستندات مربوط به بیش از ۵۰۰ سال پیش در آسیای جنوب شرقی است.

گفته می‌شود این نوشیدنی ریشه در دربار سلطنتی پادشاه هارشاوردهانا دارد، جایی که به‌عنوان نوشیدنی آیورودایی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

او این چای را می‌نوشید تا در جلسات طولانی دادگاه و  در طول دوره‌های انتظار طولانی بین جلسات که ساعت‌ها طول می کشید، هوشیار بماند.

 جالب اینکه به مراجعین دادگاه هم، یک نوشیدنی خوشامدگویی ارائه می شد.

ماسالا  در هند

در مراحل اولیه پیدایش، ماسالا حاوی برگ چای و بالتبع  محتوای کافئین نبود.ماسالا که به طور سنتی برای درمان بیماری های ساده استفاده می شد، در سراسر ایالت های هند توسط فروشندگان چای و در ظروف کوچک سفالی به نام کولهاد ( Kullhad) سرو می شد.

ترکیب ماسالا با چای سیاه توسط بریتانیایی ها در هندوستان و به سال ۱۸۳۵ اتفاق افتاد. تلاش های انجمن چای هند که تحت مالکیت بریتانیا بود، در گسترش همگانی مصرف چای در سراسر کشور بسیار مهم بود.


تکامل چای ماسالا

در اوایل دهه ۱۹۰۰ با اضافه شدن شیر توسط انگلیسی ها که برای خوش طعم کردن چای به آن شیر اضافه می کردند تکامل چای ماسالا چرخش قابل توجهی پیدا کرد.

پس از آن، هندی ها نیز شروع به افزودن ادویه های مخصوص خود مانند هل، زنجبیل، دارچین و میخک به چای کرده و به این ترتیب چای ماسالا متولد شد.

پیش از این، در مناطقی مانند بنگال و گجرات طعم شیر باکیفیت را با ادویه ها افزایش می دادند. با این حال، از آنجایی که برگ های چای گران بود، فروشندگان شروع به استفاده از برگ های باقی مانده چای کرده و آنها را با شیر، شکر و ادویه دم کردند.

در دهه 1960 با تولید مکانیزه و تولید چای CTC (Crush Tear Curl) یا چای باروتی که در ذرات کوچک‌تر با دم آوری آسان و سریع بود، چای بصورت کالایی مقرون به صرفه درامده و به پذیرش گسترده ی چای ماسالا در سراسر هند کمک کرد.

این توسعه منجر به خلق نسخه ای قوی تر و مقرون به صرفه تری از چای ماسالایی شد که امروزه می شناسیم. فروشندگان چای در ایستگاه‌های راه‌آهن نقشی اساسی در گسترش این نوشیدنی محبوب داشتند؛

نوشیدنی‌ای که از ترکیب ادویه‌ها، شیر، شکر و چای سیاه تهیه می‌شد.

ترکیبات و روش تهیه چای ماسالا

آنچه که در تهیه چای ماسالا بسیار مهم می باشد، ترکیب ادویه های کاربردی در چای ماسالا می باشد.

بطور کلی، ادویه های کاربردی در تهیه چای ماسالا از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت می باشد و هر منطقه در سراسر هند تنوع خاص خود از چای ماسالا را دارا می باشد.

از چای ظهر صورتی در کشمیر گرفته تا چای شش‌ادویه‌ای در گجرات، هر منطقه طعم و سبک خاص خود را دارد.

امروزه، انواع چای ماسالا در دنیای غرب با مارک های جهانی مانند استارباکس که چای لاته می فروشند، ظهور کرده است.

اگرچه کافی‌ شاپ‌ هایی مانند استارباکس در محصولات خود از چای ماسالا الهام گرفته‌اند، این نسخه‌ها نمایانگر طعم واقعی نوشیدنی سنتی نیستند.

در واقع، آنها اغلب از مخلوط ادویه های فوری، مقادیر زیادی شکر و روش های غیر سنتی دم کردن استفاده می کنند. بنابراین، اگر می خواهید یک تجربه واقعا معتبر و اصیل از چای ماسالا داشته باشید از کافی شاپ حس خوب که چای ماسالای خود را به روش سنتی و اصیل آن تهیه می کند دیدن کنید.
چای ماسالا بطور معمول حاوی پودر زنجبیل و هل سبز بوده و ادویه های دیگر مانند دارچین، بادیان ستاره ای، دانه های رازیانه، دانه های فلفل، جوز هندی و میخک اغلب برای بهبود طعم ترکیب می شوند.
به طور معمول، پایه چای ماسالا ، یک چای سیاه قوی مانند انواع چای آسام می باشد که برای ایجاد تعادل با ادویه ها و شیرین کننده ها بدون غلبه بر طعم ترکیب میشود،  با این حال برای ایجاد تنوع و طعم‌های متمایز در پالت طعم چای ماسالا میتوان گزینه‌های دیگری مانند چای سبز یا چای باروتی به عنوان جایگزینی استفاده کرد.

برگ‌های چای تازه و انتخاب‌شده مستقیماً در شیر غوطه‌ور می‌شوند تا همان قوام خامه‌ای و طعمی غنی و دلپذیر را ایجاد کنند که چای ماسالا سنتی همیشه به آن شناخته می‌شود.

  • ایجاد تعادل بین ترجیحات شخصی ممکن است نیاز به اصلاحات در نسبت حجم شیر به آب داشته باشد.

تهیه چای ماسالا با گرم کردن شیر و آب تا نزدیک نقطه جوش آغاز می‌شود.

چای سیاه ، ادویه ها و شکر را به مخلوط داغ اضافه کرده و اجازه دهید این ترکیب برای چند دقیقه بجوشد تا طعم ها با هم مخلوط شوند. سپس چای را از روی حرارت برداشته و روی آن را با یک درب بپوشانید و اجازه دهید حدود ده دقیقه دم بکشد تا طعم آن تقویت شود. در نهایت، معجون را قبل از سرو گرم با استفاده از یک صافی صاف کنید.

چای ماسالا ؛ گسترش محبت و وحدت در سطح جهانی

ماسالاای حس خوب

ترکیب دل‌انگیز ادویه‌ها، شیر و چای سیاه، چای ماسالا را به نوشیدنی‌ای شناخته‌شده در سراسر جهان تبدیل کرده است.

این نوشیدنی نمادین، که ریشه در متون باستانی آیورودا دارد و در دوران توسعه کشت چای هند توسط کمپانی هند شرقی بریتانیا تبلیغ شد، به دلیل طعم متمایز و اثر تسکین‌دهنده‌اش، بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره افراد زیادی در جهان و دوستداران برند «حس خوب» شده است.

درخواست کار یا ثبت نام در دوره های رایگان آموزش باریستاتکمیل فرم
+ +