چای ماسالا ، تاریخچه پیدایش و روش های تهیه
از سلبریتیهایی مانند سلنا گومز گرفته تا علاقهمندان به چای در هر گوشهای از جهان، چای معطر و خوش طعم ماسالا با ترکیبی جذاب از عطرها و طعم های دلپذیر، فراتر از مرزهای فرهنگ بومی خود، تحسین اقشار مختلف جامعه جهانی را برانگیخته و به یک نوشیدنی محبوب تبدیل شده است.
اما آیا تا به حال در مورد ریشه و داستان این نوشیدنی لذیذ که قرن ها توسط هندی ها استفاده شده فکر کرده اید؟ در این مقاله، ما با سفری در زمان تاریخچه و خاستگاه چای ماسالا را بررسی خواهیم کرد.
خاستگاه چای ماسالا
ردپای اولین خاستگاه چای ماسالا را می توان در سنت های باستانی آیورودای هند ردیابی کرد.
طب آیورودا رویکردی است جامع به سلامتی که هزاران سال در هندوستان انجام شده و می شود.
یکی از روشهای طب آیورودا استفاده از گیاهان و ادویه ها برای درمان بیماریها و بهبود و افزایش سلامت کلی بدن است.
از آنجا که ادویه هایی مانند هل، زنجبیل، دارچین و میخک به طور گسترده در هند در دسترس بوده و در غذاها و نوشیدنی های مختلف استفاده می شدند، تحت تأثیر مسیر تجارت جاده ابریشم که هند را به خاورمیانه، اروپا و چین متصل می کرد، استفاده از ادویه ها در چای نیز متداول گردید.
تاریخ دقیق پیدایش چای ماسالا موضوعی است که در حال حاضر بحث پیرامون آن در جریان است، اما اولین مستندات مربوط به بیش از ۵۰۰ سال پیش در آسیای جنوب شرقی است.
باور بر این است که این نوشیدنی از دربار سلطنتی پادشاه هارشاوردهانا به عنوان یک نوشیدنی آیورودا منشاء گرفته است.
او این چای را مینوشید تا در جلسات طولانی دادگاه و در طول دورههای انتظار طولانی بین جلسات که ساعتها طول می کشید، هوشیار بماند.
جالب اینکه به مراجعین دادگاه هم، یک نوشیدنی خوشامدگویی ارائه می شد.
ماسالا در هند
در مراحل اولیه پیدایش، ماسالا حاوی برگ چای و بالتبع محتوای کافئین نبود.ماسالا که به طور سنتی برای درمان بیماری های ساده استفاده می شد، در سراسر ایالت های هند توسط فروشندگان چای و در ظروف کوچک سفالی به نام کولهاد ( Kullhad) سرو می شد.
ترکیب ماسالا با چای سیاه توسط بریتانیایی ها در هندوستان و به سال ۱۸۳۵ اتفاق افتاد. تلاش های انجمن چای هند که تحت مالکیت بریتانیا بود، در گسترش همگانی مصرف چای در سراسر کشور بسیار مهم بود.
تکامل چای ماسالا
در اوایل دهه ۱۹۰۰ با اضافه شدن شیر توسط انگلیسی ها که برای خوش طعم کردن چای به آن شیر اضافه می کردند تکامل چای ماسالا چرخش قابل توجهی پیدا کرد.
پس از آن، هندی ها نیز شروع به افزودن ادویه های مخصوص خود مانند هل، زنجبیل، دارچین و میخک به چای کرده و به این ترتیب چای ماسالا متولد شد.
پیش از این، در مناطقی مانند بنگال و گجرات طعم شیر باکیفیت را با ادویه ها افزایش می دادند. با این حال، از آنجایی که برگ های چای گران بود، فروشندگان شروع به استفاده از برگ های باقی مانده چای کرده و آنها را با شیر، شکر و ادویه دم کردند.
در دهه 1960 با تولید مکانیزه و تولید چای CTC (Crush Tear Curl) یا چای باروتی که در ذرات کوچکتر با دم آوری آسان و سریع بود، چای بصورت کالایی مقرون به صرفه درامده و به پذیرش گسترده ی چای ماسالا در سراسر هند کمک کرد.
این توسعه منجر به خلق نسخه ای قوی تر و مقرون به صرفه تری از چای ماسالایی شد که امروزه می شناسیم. فروشندگان چای در ایستگاه های راه آهن بازیگران کلیدی در تهیه و توزیع این نوشیدنی محبوب تهیه شده با ادویه ها و شیر و شکر و چای سیاه بودند.
ترکیبات و روش تهیه چای ماسالا
آنچه که در تهیه چای ماسالا بسیار مهم می باشد، ترکیب ادویه های کاربردی در چای ماسالا می باشد.
بطور کلی، ادویه های کاربردی در تهیه چای ماسالا از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت می باشد و هر منطقه در سراسر هند تنوع خاص خود از چای ماسالا را دارا می باشد.
از چای ظهر صورتی در کشمیر گرفته تا چای شش ادویه ای در گجرات.
امروزه، انواع چای ماسالا در دنیای غرب با مارک های جهانی مانند استارباکس که چای لاته می فروشند، ظهور کرده است.
اگرچه کافی شاپ هایی مانند استارباکس در تولید محصولات خود از چای ماسالا الهام گرفته اند اما این گونه های چای ماسالا نشان دهنده واقعی نوشیدنی اصلی نیستند.
در واقع، آنها اغلب از مخلوط ادویه های فوری، مقادیر زیادی شکر و روش های غیر سنتی دم کردن استفاده می کنند. بنابراین، اگر می خواهید یک تجربه واقعا معتبر و اصیل از چای ماسالا داشته باشید از کافی شاپ حس خوب که چای ماسالای خود را به روش سنتی و اصیل آن تهیه می کند دیدن کنید.
چای ماسالا بطور معمول حاوی پودر زنجبیل و هل سبز بوده و ادویه های دیگر مانند دارچین، بادیان ستاره ای، دانه های رازیانه، دانه های فلفل، جوز هندی و میخک اغلب برای بهبود طعم ترکیب می شوند.
به طور معمول، پایه چای ماسالا ، یک چای سیاه قوی مانند انواع چای آسام می باشد که برای ایجاد تعادل با ادویه ها و شیرین کننده ها بدون غلبه بر طعم ترکیب میشود، با این حال برای ایجاد تنوع و طعمهای متمایز در پالت طعم چای ماسالا میتوان گزینههای دیگری مانند چای سبز یا چای باروتی به عنوان جایگزینی استفاده کرد.
برگ های چای انتخاب شده مستقیماً به جای آب به تنهایی در شیر غوطه ور می شوند تا آن قوام خامه ای و طعم قابل توجهی که معمولا چای ماسالا دارای آن است به دست آید.
- ایجاد تعادل بین ترجیحات شخصی ممکن است نیاز به اصلاحات در نسبت حجم شیر به آب داشته باشد.
تهیه چای ماسالا با حرارت دادن شیر و آب تا زمانی که تقریباً به نقطه جوش برسند آغاز میگردد.
چای سیاه ، ادویه ها و شکر را به مخلوط داغ اضافه کرده و اجازه دهید این ترکیب برای چند دقیقه بجوشد تا طعم ها با هم مخلوط شوند. سپس چای را از روی حرارت برداشته و روی آن را با یک درب بپوشانید و اجازه دهید حدود ده دقیقه دم بکشد تا طعم آن تقویت شود. در نهایت، معجون را قبل از سرو گرم با استفاده از یک صافی صاف کنید.
چای ماسالا ؛ گسترش محبت و وحدت در سطح جهانی
ترکیب لذت بخش ادویه ها، شیر و چای سیاه، چای ماسالا را به شهرت گسترده ای در جهان رسانده است.
این نوشیدنی نمادین که ریشه در متون باستانی آیورودا داشته و با تلاشهای کمپانی هند شرقی بریتانیا در طول توسعه کشت چای در هند تقویت و تبلیغ شده است، به دلیل طعمهای متمایز و طبیعت تسکیندهندهاش به بخشی جداییناپذیر از روال روزانه افراد بیشماری در جهان و تعداد کثیری از یاران حس خوب تبدیل شده است.