اردبیل خیابان آب پلاک٢١ تلفن رزرو : ٣٣٧١٣۵۶٧ - ٠۴۵

المان استیکرهای طراحی

اسامی و اصطلاحات عجیب رایج در کافی شاپ ها

اسامی‌ عجیب ‌و غریب منوها و اصطلاحات رایج در کافی‌شاپ همواره برای مخاطبان سوال برانگیز بوده و در انتخاب آنها را دچار مشکل می‌کند. اما این اسامی عجیب و غریب به چه معناست؟

وارد یک کافی شاپ با دکوری خاص و دوست‌داشتنی می‌شوید و می‌خواهید یک نوشیدنی و یا یک غذا  انتخاب کنید اما متوجه اسامی عجیب و غریب منو نمی‌شوید. اسامی که هرساله با اضافه شدن خوراکی‌های متنوع ‌تر بر تعدادشان افزوده می‌شود.

اگر برایتان سخت است که در خصوص معنی کلمات عجیب و غریب داخل منو بپرسید، این گزارش را بخوانید و در حد کفایت از اصطلاحات کافه‌ای خبردار شوید.

باریستا

باریستا چیست؟

نوشته : لیندزی گودوین

مترجم: امیر نظمی

  باریستا به شخصی گفته می شود که نوشیدنی های قهوه بر پایه اسپرسو را تهیه و سرو می کند . در ایالات متحده ، اصطلاح باریستا اغلب در مورد کارمندان کافی شاپ که هم نوشیدنی های اسپرسو و هم قهوه معمولی تهیه می کنند ، اطلاق می شود. اگرچه اصطلاح باریستا از نظر فنی به شخصی گفته می شود که به طور حرفه ای قادر به تهیه اسپرسو و سایر مشتقاتش باشد ، اما ممکن است برای توصیف هر کسی که مهارت بالایی در تهیه شات های اسپرسو و نوشیدنی های پایه اسپرسو ، مانند لاته و کاپوچینو نیز استفاده شود .

آرش سپهری ، باریستا، حس خوب ۱۳۹۹

 واژه شناسی

ریشه و آغاز کلمه باریستا از ایتالیا می باشد ، جایی که به معنی “متصدی بار” بوده و انواع نوشیدنی های الکلی و غیر الکلی ، از جمله قهوه و نوشیدنی های پایه اسپرسو را سرو می کند. 

اصطلاح ایتالیایی بصورت مفرد از لحاظ جنسیت خنثی می باشد. 

در انگلیسی ، نیز از لحاظ جنسیت خنثی بوده و به صورت مفرد یا جمع baristas می‌باشد ، اما در ایتالیایی ، وقتی که جمع باشد ، خاصیت جنسیت پیدا کرده و برای مردان “baristi” ، که مترادف واژه های “barmen” یا “bartenders” بوده و برای خانم ها “bariste” می باشد ، که به معنی زن پیشخدمت میخانه یا گارسون بار می باشد. 

در ایالات متحده ، این اصطلاح به ارائه دهندگان نوشیدنی های حاوی قهوه محدود می شود و شامل آنهایی که نوشیدنی های الکلی را تهیه و سرو می کنند نمی‌گردد. 

شرح وظایف باریستا

به طور کلی ، باریستا های شاغل در کافه ها ، کافی شاپ ها با دستگاه های اسپرسو کار می کنند.

 گرچه کار آنها ساده به نظر می رسد ، اما کار با دستگاه های اسپرسو جزو کارهای تخصصی و دشوار به حساب می آید. 

 برخی از این دستگاهها دستی بوده و نیازمند مهارت ، آموزش و توانایی فوق العاده ای برای سازگاری با ریزه کاری های هر گروه قهوه ، شرایط آب و هوایی روز ، الویت های مربوط به هر نوشیدنی و سایر عوامل می باشد. 

در حال عصاره گیری از دستگاه اسپرسو

 در دستگاههای های اتوماتیک یا فوق اتوماتیک بدلیل جزئیات و پیچیدگی های بیشتر لازم است باریستاها بدقت مراحل چندگانه مربوطه را آموزش دیده و بیاموزند. 

فراتر از تهیه اسپرسو ، باریستاها انواع کف و فوم شیر و شیر بخار داده شده را تهیه می کنند تا طیف گسترده ای از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو همانند کاپوچینو ، لته، موکا و … را آماده کنند. 

 علاوه بر قهوه های مذکور باریستا بایستی برای تهیه سایر نوشیدنی های قهوه مانند قهوه فرنچ پرس و قهوه ترک و قهوه های موسوم به موج سوم تسلط کامل داشته باشد. 

 این وظیفه باریستا است که تفاوت بین نوشیدنی هایی مختلف قهوه را که ظاهرا شبیه یدیگر میباشند، بداند. 

 باریستا ها علاوه بر وظایف مربوط به تهیه انواع قهوه، وظیفه ی تهیه انواع نوشیدنی های گرم و سرد منجمله انواع کوکتل و اسموتی و میان وعده ها را نیز بر عهده دارد. 

 برای بسیاری از باریستاها ، خدمات مشتری مهمترین قسمت کار آنها می باشد.

 آنها نوشیدنی هایی را که تهیه کرده اند، مستقیما به مشتریان ارائه کرده و بسیاری از افراد مستقیماً با باریستا تعامل دارند.

راهنمای جامع اسپرسو

  در کافی شاپ های بزرگتر ، ممکن است باریستاها در پشت صحنه کار کنند و با مشتری تعامل نداشته باشند ، اما در کافه های کوچکتر ، احتمالاً باریستا همان شخصی است که هم سفارش نوشیدنی ها را می گیرد و هم نوشیدنی را درست می کند.

آموزش و تخصص باریستا

در حالی که این امکان وجود دارد که یک باریستا با حضور در دوره های آموزشی باریستا مهارت های شغلی خود را بدست آورد ، آنها معمولاً توسط کارمندان باسابقه در محل کار آموزش داده می شوند.

بسیاری از باریستاها به مهارت های خود بسیار افتخار می کنند و سال ها را صرف ساختن تکنیک های خاص خود برای تهیه نوشیدنی های عالی می کنند. 

باریستاهای باتجربه تر اغلب وظیفه آموزش کارمندان جدید را بر عهده دارند. این آموزش می تواند از تهیه نوشیدنی های روزمره تا ایجاد نوشیدنی های تخصصی تا یادگیری نحوه استفاده از ماشین آلات پیچیده را شامل شود.

 مسابقات باریستا

این تمایل وسواس گونه برای بهبود کار شخصی منجر به ایجاد مسابقات باریستای محلی و بین المللی شد. اگرچه مسابقات رسمی باریستا از نروژ آغاز شد ، اما مشهورترین و معتبرترین مسابقات باریستا اکنون مسابقات جهانی باریستا یا (WBC) است که مانند المپیک ، هر ساله در کشور جدیدی برگزار می شود. رقبا در WBC وظیفه دارند در مدت زمان ۱۵ دقیقه ۴ اسپرسو ، ۴ نوشیدنی شیر و ۴ نوشیدنی ابتکاری در چارچوب و منطبق بر استاندارد های موجود تهیه کنند.

ایجاد نوشیدنی های تخصصی

برخی از باریستاها علاوه بر مهارت در تهیه اسپرسو و سایر نوشیدنی های مشتق از اسپرسو ، به دلیل تخصص هایی مانند لاته آرت و فراتر از آن داشتن دانش ریشه ای قهوه و یا دانش روست (تفت دادن) قهوه یا تهیه قهوه های سرد معروف هستند . احتمالاً شما عادت کرده اید به اینکه تصویری از برگ یا قلب شیری را بر روی نوشیدنی خود مشاهده کنید اما بخاطر داشته باشید که این استعداد یا خلاقیت به آن راحتی که شما تصویر میکنید بدست نیامده است.

لاته حس خوب

این عمل نیازمند ریختن شیر بخارپز شده به گونه ای است که با بالا آمدن آن بسمت سطح فنجان آن طرح خاص را تشکیل دهد و یقینا این طرحها با افزایش مهارت های باریستا ، پیچیده تر می شوند.

معانی دیگر “باریستا”

واژه باریستا علاوه بر اینکه برای توصیف شخصی که اسپرسو و نوشیدنی های مرتبط را درست می کند ، کاربرد دارد، ممکن است بصورت اسامی خاصی چون مجله Barista ، کافی شاپ Barista PDX در شهر اسپرسو دوست پورتلند و اورگان یا K-Cup های قهوه خانه Barista Prima یا کافه های زنجیره ای Barista India متعلق به شرکت Lavazza استفاده گردد.

اسپرسو 

طرح سیاه قلم پورتافیلتر

فرهنگ رو به ترقی و مدرنیته مدت ها طول کشید تا این نوشیدنی تیره ، غنی و عجیب و غریب را احاطه کند، هاله ای که بدون شک با آغاز قهوه خانه های خاورمیانه در قرن ۱۵ و ۱۶ میلادی گره خورده است.
اما حقیقت شگفت آور این است که اسپرسو نوآوری اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ است.
در واقع ، اسپرسو بدون شک اولین نمونه “فست فود” که به معنی سرعت است میباشد.
نوشیدن قهوه در قرن نوزدهم در اروپا بسیار محبوب بود ، اما فرآیند دم کردن آن در آب جوش ، کاری دشوار و زمان بر بود ، مخصوصاً برای کارگران در زمان اندک استراحت در محل کارشان.
برای تسریع در تهیه قهوه ، آنجلو موریوندو مخترع ایتالیایی در سال ۱۸۸۴ “ماشین آلات بخار جدیدی را برای تهیه فوری و اقتصادی نوشیدنی قهوه” را به ثبت رساند.
به طور خلاصه ، او نمونه اولیه دستگاه اسپرسو را اختراع کرد ، البته نمونه ای که این نوشیدنی را بصورت انبوه تولید می کرد.
برای هدایت فرآیند به سمت وعده های غذایی سریع ، مخترع و تاجر ایتالیایی لوئیجی بزرا اولین دستگاه شناخته شده ای را ابداع کرد که بخار و آب داغ را با فشار از قهوه آسیاب شده به سمت یک فنجان جداگانه هدایت میکرد تا هر مشتری تازه دم ترین قهوه ممکن را در سریعترین زمان بدست آورد.
این روش ، زمان دم آوری را از چند دقیقه به ۳۰ ثانیه کاهش داد.
سپس و یکسال بعد این اختراع ثبت شده Bezzera در سال ۱۹۰۲ توسط Desiderio Pavoni خریداری گردید و …..

جهت مطالعه مقاله ی کامل و جالب توجه و لذتبخش در خصوص اسپرسو اینجا کلیک کنید:

کاپوچینو

این نوشیدنی در ایتالیا مرسوم است که روی آن یک لایه کف وجود دارد. درواقع کاپوچینو تلفیقی از شیرجوشیده، کف شیر و قهوه است که به نسبت مساوی در فنجان شما وجود دارد. کاپوچینو در لغت به معنی کلاه کوچک است و به لایه کف در بالای قهوه گفته می شود.

جهت مطالعه مقاله ی کامل و جالب توجه و لذتبخش در خصوص کاپوچینو اینجا کلیک کنید:  

درخواست کار یا ثبت نام در دوره های رایگان آموزش باریستاتکمیل فرم
+ +